Notite din SUA (1)

America… America pentru mine este tara tuturor posibilitatilor, tara in care ma simt liber, ma simt sigur in ziua de azi si cea de miine, si aici anume vorbesc din punct de vedere financiar. Aceasta tara iti ofera atitea lucruri. Posibilitatea de a face bani multi, este unul din motivele moldovenilor care pleaca incolo. Poti sa lucrezi 40 ore, poti sa lucrezi 60 ore, daca ai putere si dorinta poti lucra si peste 80 ore pe saptamina. Poti vedea atitea locuri frumoase, locuri din poveste. Daca vrei invata si invata mult, devenind un specialist bun, ai un salariu bun garantat pentru toata viata.

Sint aici de o luna si cu toate ca nu sint prima data, ma simt atit de fericit, atit de entuziasmat. Imi era dor sa revin si am facut-o.

gulfLucrez intr-un restaurant, pe malul oceanului, in calitate de chelner si va spun ca imi place munca pe care o fac, cu toate ca pina acum am avut doar job de birou. Pentru mine e ca o aventura, ca o vacanta. In fiecare zi intilnesc si vorbesc cu atiti oameni noi, majoritatea fiind turisti. Oamenii sint diferiti, ca peste tot, insa majoritatea sint atit de binevoitori, zimbitori, veselisi, curiosi de a afla de unde sint, cum am ajuns aici, ce fac, pe unde am mai fost.

Multi spun ca americanii sint falsi, ca zimbesc fals, ca deja e o deprindere sa foloseasca cuvintul sorry ca unul de legatura… Eu spun ca e mai bine asa, decit sa vezi fetele inacrite ale multor moldoveni. Da, multi sint chinuti de griji si probleme, insa pentru multi deja e o deprindere. Moldovenii zimbesc putin si sint foarte reci cu strainii.

Apropo, chelnerii in SUA au un salariu de 2.13 dolari pe ora si restul – bacsis si vreau sa spun ca cu cit esti mai zimbitor, mai ospitalier, mai vorbaret cu atit mai mult primesti la final 🙂
Cel mai tare imi place faza cind imi spun ca le place accentul meu si de unde vine.

Revin cu detalii din experienta americana din aceasta vara…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Experiente. Calatorii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Notite din SUA (1)

 1. Ana zice:

  Draga moldovene…tot o dobrogeanca iti scrie ….ca am fost si eu in America….
  Nu stiu daca America mai este tara ”tuturor posibilitatilor”.Cand am fost eu-imediat dupa revolutie,normal ca era ceva nou pentru mine si mi-a placut ceea ce am vazut.
  Americanii sunt oameni ca si ceilalti oameni-poate mai spontani , profesionisti si muncitori decat altii…Totusi sunt de preferat multor altor ”natiuni”-de exemplu germanilor, francezilor sau elvetienilor….
  Eu itit doresc sa faci bani multi pe acolo si sa deprinzi zambetul lor spontan si genuine….

  succes

  • blogulunuimoldovean zice:

   Iti multumesc mult. Sint pentru a 4-a oara aici dar de fiecare data traiesc noi emotii. Ma simt in apele mele aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s