Notite din SUA (2) Moldovenii ramin a fi printre cei mai muncitori oameni

Sint in America de 10 saptamini. Timpul trece atit de repede, practic zboara. Mai am inca 3 saptamini si voi pleca acasa. Mi-e dor de cei dragi, mai mult nu pot sa zic ca duc dorul la ceva sau cuiva.

Am lucrat mult si mai lucrez. In aceste 2 luni si ceva am avut doar 2 zile libere, in rest in fiecare zi de la 10 dimineata pina la 10-11 seara. Jobul de chelner nu este cel mai greu, dar nici cel mai usor. Pe linga faptul ca esti intr-o tara straina si ai accent atunci cind vorbesti, pai clientii sint diferiti. Sint oameni binevoitori, zimbitori, curiosi, dar sint altii inginfati, suparati, agresivi, needucati, care nu le place una, nu le place alta, nu te inteleg, ca e prea scump, ca prea mult au asteptat si multe alte motive. Nu conteaza asta, noi trebuie sa zimbim in fata lor, caci clientul este rege si noi supusii lui 🙂

Sintem mai multi straini in restaurant. Tineri frumosi, destepti, harnici veniti din Moldova, Romania, Rusia, Mexic, Columbia si sa fiu sincer per total ocupam 80% din personalul restaurantului.
Din cei 9 chelneri, sintem 4 din Moldova si 1 din Rusia, deci doar 4 americani. O spun acum si o voi spune intotdeaunea, prea multe oportunitati au americanii, prea multe beneficii le ofera statul, caci eu nu mai pot de bine. Daca vor, pai suna si spun ca nu vin la lucru sau ca s-au imbolnavit sau nu au chef. Ai nostri permanent sint la munca si o fac bine.
Intr-o seara nu au venit 2 chelneri americani, eram doar 5 straini si 2 americani. Am avut o adunare cu stapinul restaurantului si am ramas surprins cind ne-a multumit noua, celor veniti de peste mari si tari, caci practic se bazeaza pe noi si ca e trist faptul ca din generatie in generatie americanii devin tot mai putin responsabili si unde vor ajunge in modul asta…Cu toate ca eram obosit, am primit placare de la aceste cuvinte si dorinta si mai mare de a-mi face jobul bine.
Cu siguranta nu sint cel mai bun chelner din lume, nici nu cred ca asta imi va fi jobul toata viata, dar sint ferm convins ca sint un lucrator bun si oameni ma plac, dovada este si bacsisul pe care il fac in fiece zi, ceea ce este practic mai mult decit salariul mamei mele, cu o experienta de peste 25 ani in invatamintul Moldovei.
Cel mai mare bacsis l-am avut de la un grup de 7 persoane, care au consumat de 194$ si mi-au lasat 50%.

IMG_5050

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Experiente. Calatorii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s