Campania Darurilor de Primavara pentru Copiii Bolnavi de Cancer

Pentru mine ieri a fost o zi atit de importanta. A fost o zi in care am rascolit careva amintiri sau mai bine zis careva experiente triste, care m-au facut sa vad viata din alt unghi, dar in acelasi timp am trait emotii frumoase, emotii pozitive.

10987010_1600567583509196_8719229782871974812_nAm avut ghinionul de a fi cu cineva drag mie la Institutul Oncologic din Chisinau. A fost un sentiment greu pentru mine, dar ceea ce a rupt intr-adevar inima mea a fost sa vad atit de multi copii bolnavi, copii care lupta pentru viata lor. Ei sunt atit de tineri si in acelasi timp atit de maturi. Eu cred ca fiecare copil merita sa fie fericit si sa aiba o copilarie frumoasa, chiar si atunci cind viata este atit de dura cu ei si aceasta boala crunta le fura aceste clipe minunate. Si am facut un angajament de a aduce un zimbet pe fetele lor si sa-i fac un pic mai fericiti. Prin urmare, impreuna cu un grup de prieteni, am venit cu ideea de a organiza o campanie a darurilor de primavara pentru copiii bolnavi de cancer din sectia oncopediatrie si hematologie.IMG_3960Au fost colectate foarte multe daruri: carti, jucarii, jocuri, creioane colorate, bomboane, hainute si bani pentru copii. Am fost foarte bucurosi ca oamenii din Moldova sint receptivi, au suflet bun si ne-au contactat, atit oameni din tara, cit si de peste hotare: Armenia, Rusia, Italia, Franta, Spania, Anglia, SUA. Au fost adunate si mijloace banest pe platforma online https://www.indiegogo.com/projects/spring-giving-campaign-for-kids-sick-with-cancer, bani care exclusiv au fost donati parintilor acestor copii pentru cheltuielile tratamentului la care sint supusi. In jur de 40 de copii au primit cite un plic cu o suma cuprinsa intre 1800 lei si 4000 lei, in dependenta de starea sanatatii si celei sociale si cite un pachet cu daruri frumoase si mult asteptate. Copiii au scris cite o scrisoare catre Zina Primaverii cu dorintele care le au si noi am facut tot posibilul sa le indeplinim aceste dorinte impreuna cu ajutorul a zecilor de oameni.IMG_3948In ajun de 1 Martie, am mers la acesti copii si le-am oferit in dar cite un „Martisor” pentru a aduce primavara in sufletele lor, mamelor le-am daruit cite o floare. Am organizat un concert frumos impreuna cu 2 clovni hazlii care au venit tocmai de la Soroca pentru a distra acesti copilasi, au evoluat baietii de la Brio Sonores, Tania Cerga si Adrian Ursu cu piese frumoase care au atins sufletul fiecaruia din noi. A fost o atmosfera frumoasa, o atmosfera de primavara, au cintat toti impreuna. A fost o zi de sarbatoare si mi-am dat seama ca acesti copii sint mai puternici ca noi, cei maturi.IMG_3844 IMG_3881IMG_3888 IMG_4098 IMG_4154 IMG_4159Noi radical nu le putem schimba viata, dar le putem oferi caldura, emotii si dispozitie buna! Noi nu am mers la ei pentru a face drama sau a le plinge de mila, noi am fost la ei ca sa-i distram, sa le umplem copilaria de zimbete si fericire, sa le spunem ca sint frumosi si talentati.
Un mare multumesc pentru toata lumea care a sustinut acest proiect: copii, elevi, studenti, medici, preoti, bloggeri, oameni de afaceri, vedete autohtone si multi alti oameni cu suflet mare!
Datorita voua acesti copii simt ca nu sunt singuri, datorita voua astazi ei zimbesc, datorita voua astazi lumea a devenit mai buna!
Dumnezeu sa va intoarca insutit pentru binele facut!

Foto: Dinu Baciu si Mihai Ceban

Reclame
Acest articol a fost publicat în Fapte din Suflet și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Campania Darurilor de Primavara pentru Copiii Bolnavi de Cancer

  1. Pingback: Campania Darurilor de Primăvară pentru Copiii Bolnavi de Cancer | Cristina Mîțu

  2. Pingback: Campania Darurilor de Primavara pentru Alexei, baiatul din Dubasarii Vechi desfigurat intr-un incendiu! | Blogul unui Moldovean

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s