Dependenta de Facebook

IMG_3895

Facebook-ul…

Facebook-ul a devenit pentru multi din noi un lucru pe care obisnuim sa-l folosim zilnic, unii prea mult chiar, devenind dependenti de el.

Am si eu facebook. Postez si eu poze, mai fac un share, dar cred ca trebuie sa fie o limita.

Nu neg faptul, ca multi isi dezvolta afacerile pe retele sociale, isi fac prietenii noi, relatii, isi gasesc jumatatea, afla noutati, gasesc articole utile si interesante.

Dar vreau sa vorbesc aici despre cei care isi traiesc viata pe facebook. Vreau sa inteleg de ce o fac? Se simt frustrati, inhibati sau poate singuri? Sau poate se simt fericiti de la faptul ca primesc multe  like-uri si comentarii. Cred ca acest lucru e ok, cit nu depaseste limitele vietii intime. Putini sint cei care se bucura de succesul tau pe facebook, iar cind postezi ceva trist, te critica si rid.

Genul de postari: eu si pisica, eu si o floare, floarea si pisica, 7 zile pina mergem la mare, 6 zile pina mergem la mare, 5, 4, 3, 2, 1, Ura la mare!!!… si multe altele de genul dat, demonstreaza faptul doar ca omul duce lipsa de atentie. Trebuie cu toti sa invatam sa ne afirmam si sa ne facem prieteni in viata reala, si nu sa traim intr-o lume imaginara, unde totul e roz si frumos, alegem cele mai reusite poze, postari filozofice copy/paste de pe alte site-uri.

Atunci cind vad ca lumea isi spala rufele pe facebook, posteaza orice gind, orice miscare, poze in dormitor, in baie, la sala, la scoala, la serviciu, imi pun intrebarea: oare oamenii se pot bucura de aceste lucruri fara a pune la curent pe toata lumea.

Deseori vad grupuri de oameni in localuri, care isi scot telefoanele si navigheaza pe internet si isi verifica facebook-ul, vorbindu-si din cind in cind despre ce a postat cineva sau unde a facut check-in. Imi plac localurile care au scris asa: „We dont have Wi-Fi here, talk to each other!”.

Nu judec pe nimeni si nu vorbesc despre cineva anume, dar oameni buni bucurati-va de viata impreuna cu cei apropiati, traiti fiecare moment, fiti fericiti si nu lasati pe fiecare sa va intre in cercul vostru intim.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Pareri de Moldovean. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s