Se spune ca timpul este ca o moneda, o singura moneda a vietii fiecaruia din noi…

timpulSe spune ca timpul este ca o moneda, o singura moneda a vietii fiecaruia din noi si noi decidem cum o folosim, fie ca o investim in lucruri care merita sau o irosim pe nimic.
A trecut o perioada de timp de cind nu am mai scris nimic. Rutina zilnica si problemele care ne iesa in cale ne fac sa ne pierdem in timp. Citeodata ii atit de pretios, ca ne dam seama ca ii prea putin. Nu cred ca sint bun la scris, dar asta ma ajuta. Atunci cind imi pun gindurile pe hirtie, parca mi-as face curatenie in ele si le-as pune intr-o ordine anumita bazata pe prioritati.

Am fost intrebat unde am disparut. Careva din prieteni m-au intrebat de ce ii ignor, nu le scriu sau ca am uitat sa-i felicit de ziua de nastere. Dragii mei, nu am uitat de nimeni si cei care mi-au fost apropiati sufletului meu si pina acum ii tin aici aproape, doar ca mediul in care traiesti zi de zi, fara sa vrei te schimba. In acelasi timp sa vrei sa muncesti, sa inveti, sa te ciocnesti cu diferite probleme, sa intelegi sistemul, sa cunosti oameni, sa inveti limba, sa construiesti relatii noi, sa iti faci prieteni, sa capeti increderea oamenilor si inca sa mai tii legatura cu cei dragi de acasa… ii cam greu. Nu e imposibil, dar iti fura mult timp si asta conteaza atit de mult.
Poate ca acasa priveam lucrurile putin altfel. Sarbatori, petreceri, intilniri, nopti petrecute in oras si multe altele. Asa este firea noastra, firea moldovenilor sa avem multe ocazii de a ne intilni si a sarbatori. Intr-un weekend nunta, in altul zi de nastere la un prieten, apoi la un finut, apoi iar nunta, apoi hram si tot asa. Daca ar fi sa mergem la toate, ne-am tine doar de petreceri.

Atit cit esti tinar si ai capacitatea de a invata, de a lucra, de a calatori, de a cunoaste oameni noi, trebuie sa le combini si sa incerci sa le faci cit de mult posibil. Timpul nostru ii limitat si noi sintem cei care decidem cum sa-l folosim, unde, cind si cu cine. Cei care au pornit pe un drum nou, departe de casa cred ca ma vor intelege si stiu cite urcusuri si cit mai multe coborisuri are. Insa principalul ca la capatul acestui drum, care ar parea de la inceput un tunel intunecat, sa vezi o luminita, care sa te motiveze sa ajungi acolo.

„Oricare ar fi durata timpului, stiinta intrebuintarii lui il va face lung.”
Scott Adams

Reclame
Acest articol a fost publicat în Emotii si Ginduri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s