Ma fac deputat si merg la munca atunci cind vreau!

parlament„Tentativa esuata de investire a Guvernului Sturza. Lipsa de Cvorum. Guvernul Sturza a cazut. Un scenariu prezis. Guvernul Sturza nu a fost votat.” Acestea sint cele mai des intilnite titluri pe toate site-urile de stiri si pe retele de socializare in ultimele 2 zile. Eu as mai adauga lipsa de minte, lipsa de responsabilitate, lipsa de omenie!

Cum naiba sa nu fie prezenti 54 deputati din 101. Cum ar fi asta? Cind vrei atunci mergi la munca?! Se numeste Sedinta Plenara a Parlamentului, unde prezenta ar trebui sa fie obligatorie… Si?! Si pentru deputatii nostri scumpi nu exista reguli. Fac ce le vin in cap?! Ei au fost angajati de noi, poporul. Noi toti le-am dat votul de incredere si ei acum decid pentru noi? Lor le este in cot de noi, caci si asa le este bine, dar cum ne este noua? Asta nu-i intereseaza prea mult. Nu-l sustii pe Sturza si echipa lui? E ok, dar vino omule si spune. Argumenteaza dezacordul, voteaza pro sau contra, dar fii la locul de munca.

Imi aduc aminte, pe timpul cind am lucrat si eu la o institutie de stat (asta a durat doar 7 luni, mai mult nu am rezistat), in fiecare dimineata la ora 8:00 se plimba pe holuri sefa, ca nu cumva cineva sa intirzie. Ni se spunea sa fim la serviciu intre 7:45 si 8:00, ca deja la ora exacta sa incepem munca. Daca ieseam in teren, era un jurnal unde fiecare scria la ce ora pleaca, unde si cu cine. O birocratie intreaga. Intr-o zi ajunsesem pe la 8:10, era un trafic nebun si schimbasem 2 microbuse, pai mi s-a spus ca traficul nu e o scuza, dar eu sa ma trezesc mai devreme si data viitoare voi scri explicatie.
Se vede ca aceste reguli sunt pentru cei de mai jos, nu si pentru prea inaltii demnitari. Poate ma intorc in tara si ma fac si eu deputat si vin la lucru atunci cind vreau!
Si daca ar fi fost 2-3, dar asa 54 de parlamentari…, 50%! De ris si de plins.

Ce ar fi daca ar merge ei la un spital si nu ar fi medicii la lucru, ar chema politia si astia nu ar veni, ar merge la magazin si nu fie nimeni, la banca, la scoala si tot asa… si peste tot sa fie inchis si sa le spuna scurt si clar: Ma doare-n cot de voi!

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Chisinaul Meu. Moldova Mea. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s